Rubí Jove tornarà a assessorar els estudiants sobre beques per estudis postobligatoris

El servei s'oferirà entre l'1 de setembre i el 15 d'octubre de 2021

L'objectiu és facilitar als alumnes la continuïtat dels seus estudis més enllà de l'etapa obligatòria
L'objectiu és facilitar als alumnes la continuïtat dels seus estudis més enllà de l'etapa obligatòria | Rubí Jove
Marta Casas
17 d'agost del 2021
Actualitzat a les 8:25h
Rubí Jove oferirà de nou un servei d'assessorament i orientació sobre beques per cursar estudis postobligatoris. El servei d'acompanyament s'ofereix a l'Espai Jove Torre Bassas a partir de l'1 de setembre i fins al 15 d'octubre, coincidint amb la fi del termini de presentació de sol·licituds per a les beques universitàries. 

L'objectiu és facilitar als alumnes la continuïtat dels seus estudis més enllà de l'etapa obligatòria. Així doncs, els professionals de Rubí Jove donaran suport a les persones joves que vulguin sol·licitar la beca que ofereix el Ministeri d'Educació i Formació Professional del govern espanyol o la beca a estudis universitaris, iniciativa del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Per beneficiar-se’n, cal demanar cita a través del web de Rubí Jove o trucant al 93 699 16 63.

Aquest és el sisè any que es posa en marxa aquest servei, del qual el curs anterior se'n van beneficiar 40 usuaris.

Què cal portar per tramitar la sol·licitud?
Per tal de tramitar la sol·licitud de la beca, cal portar el DNI o NIE de totes les persones de la unitat familiar de més de 14 anys que convisquin al mateix domicili a data 31 de desembre de 2020; el carnet de família nombrosa, si es té, la resolució de reconeixement de discapacitat de l'estudiant beneficiari o dels seus germans, i el DNI i la universitat on estudien els germans universitaris de l'estudiant, en cas que n'hagi tingut residint fora del domicili.

En cas que l'estudiant resideixi fora del domicili durant el curs, o tingui una unitat familiar independent, cal portar el contracte de lloguer o el número de cadastre si és el propietari. També cal saber si el mateix estudiant o els familiars han fet la declaració de la renda del 2020, i declarar si algun membre ha percebut ingressos a l'estranger, si és autònom o si té una participació de més del 50% en alguna activitat econòmica. També cal declarar si algun membre ha tingut ingressos al País Basc o Navarra o a l'estranger, i quins han estat.

En cas d'haver estat víctima de violència de gènere, cal aportar la data de la sentència